Mai exista in viata de astazi certitudini?Mai putem crede in ceva,in cineva,inafara de puterea divina?

Da putem crede in urmatoarele:
Viata este o gratuitate. Ne este necesara, dar noi n-am cerut-o. Ne facem adesea ca nu stim cine ne-a dat-o, dar ne dam seama in ce scop. Despre viata stim si ca nu are rost atat sa o definim cat are sa o traim. Si cam ultimul lucru pe care il stim este ca viata noastra, mai devreme sau mai tarziu se va sfarsi.

Viata este un dar si se prea poate sa nu mai primim o a doua sansa de a trai, cel putin nu in acest fel si in acest trup in care traim acum. Asadar sa nu o batjocorim. Pare dur termenul a batjocori, insa este ceea ce facem noi toti atunci cand pierdem noptile, cand ne alimentam necorespunzator, cand introducem otravuri in corp (fumat, medicamente- 90% dintre ele fiind inutile, substante ebrio-narcotice etc.).

Daca ar fi stiut prin ce vor trece in viata, probabil ca multi dintre noi nu si-ar fi dorit nicicand sa se nasca. Insa daca tot existam, macar sa ne facem viata mai buna unii altora si noua insine. Cand te uiti in jur si vezi oamenii luptandu-se si urandu-se pentru lucruri de nimic, te intrebi: Oare astia nu-si dau seama ca maine am putea sa nu mai fim in viata? Ca orice clipa trebuie pretuita, petrecuta cu folos? La fel si atunci cand ne facem griji pentru toate nimicurile, pentru lucruri care peste cativa ani vor fi praf sau pulbere – sa muncim acum pentru ca ziua urmatoare sa nu ne ia pe nepregatite.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s