S-A DESCOPERIT SECRETUL FERICIRII. VEZI LA CE VARSTA APARE SI CE LEGATURA AU GENELE

Fericirea nu ţine de bani, glorie sau de o înfăţişare plăcută, ci d e o mutaţie la nivelul unei gene. Aceasta este concluzia oamenilor de ştiinţă de la School of Economics din Londra, informează site-ul newscientist.com.
Studiul, coordonat de Jan-Emmanuel De Neve, a plecat de la analiza datelor furnizate de un grup de voluntari gemeni. Astfel s-au adunat probe care susţin că există gene comune care sprijină anumite trăsături de personalitate, ce pot predispune indivizii la o stare optimistă în orice circumstanţe s-ar afla.
Astfel, experţii au constatat că persoanele fericite tind să aibă o mutaţie la gena 5-HTTLPR. Această genă este responsabilă cu transmiterea moleculelor de serotonină, care dau senzaţia de bună dispoziţie.
Echipa de geneticieni a precizat că rezultatele cercetării ar sugera faptul că persoanele care au moştenit aceste trăsături genetice au o „rezervă” de bună dispoziţie, ceea ce le va ajuta în viitor. Astfel, acestea vor depăşi mai uşor momentele tensionante care apar inevitabil în cursul unei vieţi.
Pe de altă parte, calculele profesorului Lewis Wolpert, autorul volumului „You’re Looking Very Well”, de la University College London (UCL), arată că oamenii ating fericirea în jurul vârstei de 85 de ani. El explică că la această vârstă un om nu mai poartă povara responsabilităţilor şi grijilor cotidiene şi, astfel, se poate bucura mai mult de viaţă.
Astfel, în anii adolescenţei şi la 20 de ani o persoană trăieşte o viaţă normală, fără o percepţie specială a fericirii. Urmează o perioadă de declin în ceea ce priveşte percepţia stării de bine, care durează până la vârsta de 45 de ani, când toate eforturile sunt direcţionate spre familie şi performanţele profesionale. Abia după această vârstă începe perioada fericirii, apogeul înregistrându-se, potrivit experţilor, în jurul vârstei de 80 de ani şi chiar către 90 de ani.
Aceste concluzii au la bază un studiu în care au fost implicaţi 341.000 de voluntari.
Din punctul meu de vedere, fericirea o simti odata cu trecerea fiecarei perioade din viata.Cind esti tinar poti fi fericit atunci cind toate visele tineretii se indeplinesc,ma refer aici la dragoste,iubire,cariera,familie.Cu trecerea timpului esti fericit cind vezi ca eforturile tale au prins viata,familia iti este alatuti,copii cresc,educatia lor nu lasa de dorit.Cit de fericiti sunt parintii cind au copii sanatosi,cuminti,ascultatori.Apoi mai tirziu ii conduci la gradinita sau camin,la scoala,la liceu,la facultate,se casatoresc si la rindul lor isi intemeiaza familii.Vin nepotii si ce fericire este mai mare decit aceea cind tu pe post bunic iti poti imbratisa roadele muncii de o viata.La 80-90 de ani nu cred ca se mai chiama „fericire” cind abia ca te mai poti misca si hidoasa de batrinete ,iti cuprinde toate madularele.Oare cum am arata daca nimeni nu ar mai imbatrini?Pentru asta ar trebui sa se faca un studiu.Noi parintii impreuna, cu copii nostrii, cu nepotii,cu stranepotii si cu urmasii,urmasilor nostrii in culmea fericirii si aratind cam pe la 45-50 de ani.Da, asta cred ca ar fi cea mai mare fericire! Astept sa o mai vad si pe asta,generatii intregi in culmea fericirii!Poate ca nu este timpul trecut si se vor schimba mutatiile genetice si poate omul care se crede fiinta superioara, va avea dreptul la fericire chiar din primii ani de viata si pina la sfirsitul ei,dar sfirsitul sa vina atunci cind vor trai si convetui impreuna macar citeva generatii,doar asa iti poti da seama de gustul FERICIRII….

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s