Resetarea calendarului mayas din 13 in 13 ani si cometa Elenin

Astronomii sustin ca sfarsitul lumii nu are mari sanse sa se petreaca in 2012, aratand ca temerile conform carora vine Apocalipsa survin din superstitii si speculatii.
In noiembrie 2011, un asteroid va trece prin apropierea pamantului, insa nu are curs de coliziune cu Pamantul, iar astronomii pot sa il studieze.
„Sunt sanse mici ca un asteroid mare care poate produce pagube sa cada intr-un oras mare. Oamenii sa stea linistiti pentru ca noi cunoastem pozitia lor si s-a calculat pozitia lor pentru urmatoarea suta de ani si s-a observat ca niciunul nu se va ciocni cu pamantul”, au explicat astronomii.
Tot la sfarsitul anului vom putea vedea pe cer cometa Elenin, care ar putea fi vazuta prin binoclu, fiind la o distanta de 50 de milioane de kilometri de planeta noastra. Desi multi se tem de sfarsitul lumii prevazut de mayasi, in realitate, in 2012, calendarul mayas se reseteaza si incepe un nou ciclu, nu este vorba despre sfarsit, explica astronomii.
„Nu se va intampla nimic in 2012, mai ales pe 21 decembrie. Se spune ca se aliniaza planetele. Nu se aliniaza. Daca te uiti unde sunt planetele, o sa vezi ca sunt in directii opuse una fata de cealalta. Se spune ca se aliniaza pamantul, cu soarele si centrul galaxiei. Alinierea e aparenta. (..)
Oamenilor le-a fost inoculata o superstitie mayasa. Mayasii credeau in cicluri si ori de cate ori treceau 13 ani, ei resetau calendarul, ori acum pe 21 decembrie se incheie un an 13 de-al lor si se reseteaza calendarul. Asta nu poate fi o predictie de sfarsit al lumii pentru ca si la noi se reseteaza calendarul pe 31 decembrie in fiecare an”.
Sursa:astronomiesipredictie.ro

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s