IRATIONALA…. ILUZIE !!

Există în istorie tragedia omului care nu este nimic, dar are iluzia fără consistenţă că va deveni repede cineva . Nu face nimic pentru a depăşi iluzoriul, ba chiar mai mult, se pune în slujba unui salvator providenţial care-i va oferi totul. E tragic cand un sef de stat a distrus viitorul si apoi se intoarce pentru a rascoli si reinventa si trecutul. Este primul semn ca avem o problema uriasa in prezent.
Iluzia marii lovituri căzute în rateu este din nefericire foarte des întâlnită, iar doza de iraţional, de încredere infinită în ceva care nu se leagă, într-un ajutor care se lasă aşteptat, este specifică unei societăţi ale cărei profunzimi sunt lipsite de consistenţă. Superficialul predomină în relaţii, raporturi, idealuri, aspiraţii.
Şi aceasta deoarece socialul nu se compune din elemente consistente, palpabile în imediat, care să contureze atitudini şi proiecţii reale, posibile într-o scară a ierarhiilor valorice. Rămâne din nefericire latura ascunsă, disimulată a problemei, unde îţi rămâne fie să intuieşti terenul unei mari lovituri stând la pândă, păcălind destinul (altă iluzie iraţională!), fie să accepţi compromisul unui sistem sau altul, unde promovările sunt cuantificate după criteriile relaţiilor, intereselor mai mult sau mai puţin comune, sau puterea găştii care te susţine.Ce mai este de facut in tarisoara asta ?!Majoritatea celor interesati de viitorul lor stau cu „sufletul la gura” sa vada ce le mai poate aduce prezentul.Care prezent?!Este adevarat ca nimeni nu-l poate intui.
Cit vom mai putea supravetui din iluzii irationale?!Cine ne poate da un raspuns….?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s